SolarGateway - Slim Energie Management Systeem

De SolarGateway maakt het mogelijk om zonne-energie, laadpalen, warmtepompen, batterij opslagsystemen en andere energie verbruikers en/of opwekkers te beheren en regelen. Dit gebeurt geheel automatisch op basis van het beschikbare vermogen en ingestelde voorkeuren. De SolarGateway is geheel merkonafhankelijk en beschikt over de mogelijkheid om 250 verschillende apparaten te koppelen aan uw Energie Management Systeem. Door de flexibiliteit is uw installatie geschikt voor de toekomst.

SolarGateway - Slim Energie Management Systeem SolarGateway - Slim Energie Management Systeem
Neem direct contact op »

De voordelen van de SolarGateway op een rijtje

Kosten besparen
Monitoren, beheren en regelen van energie(verbruikers)
Maximale veiligheid
Optimaal gebruik van opgewekte energie
Plug & play
SolarGateway - Slim Energie Management Systeem

SolarGateway - Slim Energie Management Systeem

De SolarGateway is geschikt voor iedereen die zijn opgewekte energie zo efficiënt mogelijk wil gebruiken. Van een woonhuis met een warmtepomp en zonnepanelen tot een fabriek met grote verbruikers of een boerderij met veel overtollige energie is de SolarGateway geschikt.

Voor iedere situatie een SolarGateway!

De SolarGatewayPRO is speciaal ontwikkeld voor grootverbruik aansluitingen en/of complexe regelingen. De SolarGatewayPRO is geheel merkonafhankelijk en beschikt over de mogelijkheid om tot 250 verschillende apparaten te koppelen aan een Energie Management Systeem. Vanwege de veelzijdigheid is de SolarGatewayPRO in alle verschillende situaties toepasbaar.

De SolarGatewayHOME is speciaal ontwikkeld voor de residentiële markt & klein MKB. De SolarGatewayHOME is een vereenvoudigde versie van de PRO, waarmee basisregelingen mogelijk zijn. De SolarGatewayHOME is geheel merkonafhankelijk en kan tot 8 verschillende apparaten aan een Home EMS koppelen.

Neem direct contact op »
  • Omvormer sturing
    Omvormers dynamisch reduceren en peak shaving
  • Laadpaal sturen
    Het slim aansturen van laadpalen
  • Warmtepomp
    Optimaliseren energieverbruik warmtepomp
  • Accu beheer
    Het aansturen en beheren van batterijsystemen
  • Energie inkoop
    Op gunstige momenten energie in- en verkopen
  • Weervoorspellingen
    Gebruik van weervoorspellingen voor systeem optimalisatie
  • Netcongestie
    Optimaal gebruik van opgewekte energie zonder teruglevering
  • En nog veel meer mogelijkheden
    Denk aan veiligheid in combinatie met onze vernieuwde vlamboogdetectie

Deze bedrijven gingen u voor

DenG Solar
Sommen-Gosens
Indutecc
Generation Green
Technische Unie
Duurgroei
Bata Energy Solutions
Agrozon
SolarArt

Eenvoudig energiemanagement via het online portaal

Via een geavanceerd online portaal kan de installatie geconfigureerd en gemonitord worden, vanuit de hele wereld. Dit maakt het systeem geheel plug & play waarmee het voor de eindgebruiker mogelijk is om het verbruik en de opbrengsten nauwkeurig in de gaten te houden en voor installateurs mogelijk is om hun systemen op afstand te beheren.

Waarom de SolarGateway?

Om het energieverbruik in een pand te optimaliseren en geld te besparen, kan een Energie Management Systeem (EMS) een goede optie zijn. De SolarGateway is het slimste Energie Management Systeem op de markt. De sturing gebeurt geheel automatisch op basis van het beschikbare vermogen en ingestelde voorkeuren. Ook externe factoren zoals energie in- en verkoop worden gebruikt om het systeem te optimaliseren en effectievere afwegingen te maken.


Externe factoren voor systeemoptimalisatie

Externe factoren worden gebruikt om effectievere afwegingen te maken waardoor nieuwe mogelijkheden gecreerd worden.

Op gunstige momenten energie in- en verkopen aan de hand van de actuele kWh-prijs.

Om te kunnen handelen in energie is er een dynamisch energie contract nodig. Een dynamisch contract heeft elke dag voor elk uur een andere pijs. Op de EPEX Day-Ahead markt kunnen vervolgens alle partijen die energie willen inkopen en verkopen de dagelijkse (uur)prijzen en handelsvolumes zien. Door middel van een API (Application Programming Interface) koppeling kan de SolarGateway communiceren met een partij die handelt in energie om dit geheel automatisch te laten verlopen.

Gebruik van weersvoorspellingen

Op basis van de weersvoorspellingen kan de SolarGateway keuzes maken in het aansturen van verbruikers. Door middel van onze API kan de SolarGateway communiceren met het OpenWeather platform om zo de actuele weergegevens, voorspellingen en historische gegevens op te halen. 

Netcongestie 

Door de groei van opwekking van duurzame energie is de maximale capaciteit van het stroomnet bereikt. Hierdoor mogen bedrijven niet meer terug leveren aan het net, dit wordt netcongestie genoemd. Wil een bedrijf wel verduurzamen of energiekosten verminderen met zonnepanelen dan kan dit met de SolarGateway. De opgewekte energie wordt namelijk eerst zo efficiënt mogelijk verdeeld voordat de SolarGateway de omvormer(s) dynamisch gaat reduceren als er meer opwek is dan verbruik. Hierdoor worden energie vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd.

FAQ

Hoe stel ik de SolarGateway in?

Alle basis instellingen, zoals omvormer, kWh-meter, internetverbinding enz. voert u in op de SolarGateway, via HUB kunt u meer geavanceerde instellingen doen. 

Hoe stuurt de SolarGateway apparaten aan?

Modbus TCP, Modbus RTU, Potentiaal vrij contact. Ook maatwerk protocollen worden ondersteund, neem hiervoor contact op.

Welke omvormer merken worden ondersteund?

Onze lijst met ondersteunde merken wordt maandelijks uitgebreid. Via onderstaande knop kunt u de meest actuele merken vinden. Staat uw merk er niet tussen, vraag deze dan bij ons aan. De SolarGateway is namelijk merkonafhankelijk.

Ondersteunde omvormers

Welke laadpaal merken worden ondersteund?

Onze lijst met ondersteunde merken wordt maandelijks uitgebreid. Via onderstaande knop kunt u de meest actuele merken vinden. Staat uw merk er niet tussen, vraag deze dan bij ons aan. De SolarGateway is namelijk merkonafhankelijk.

Ondersteunde laadpalen

Welke kWh meters worden ondersteund?

Onze lijst met ondersteunde merken wordt maandelijks uitgebreid. Via onderstaande knop kunt u de meest actuele merken vinden. Staat uw merk er niet tussen, vraag deze dan bij ons aan. De SolarGateway is namelijk merkonafhankelijk.

Ondersteunde kWh-meters

Welke batterij merken worden ondersteund?

Onze lijst met ondersteunde merken wordt maandelijks uitgebreid. Via onderstaande knop kunt u de meest actuele merken vinden. De batterijen staan tussen de omvormers omdat de batterijen ook een omvormer hebben waarmee gecommuniceerd wordt. Staat uw merk er niet tussen, vraag deze dan bij ons aan. De SolarGateway is namelijk merkonafhankelijk.

Ondersteunde omvormers

Kan de SolarGateway iedere energie verbruiker aansturen?

Ja, zolang er een Modbus protocol beschikbaar is, kan de SolarGateway de verbruiker rechtstreeks aansturen, is deze niet beschikbaar, dan kan de SolarGateway met een extern contact het apparaat aan of uit schakelen.

Kan ik zelf instellen hoe de SolarGateway mijn energie verdeelt?

Ja, standaard zijn er een aantal voorgeprogrammeerde templates beschikbaar,. Heeft u behoefte aan meer complexe regelingen? Ook dat kunnen onze Engineers voor u verzorgen, neem hiervoor contact met ons op.

Heeft de SolarGateway internetverbinding nodig om te functioneren?

Nee, de SolarGateway heeft geen internetverbinding nodig om te functioneren. Wel is een internetverbinding nodig om via HUB instellingen te wijzigen of inzicht te krijgen in de verzamelde data, OTA updates te ontvangen en voor ondersteuning op afstand.

Zijn mijn gegevens veilig?

De gegevens die de SolarGateway verzameld, worden over een beveiligde verbinding opgeslagen op een server binnen Europa. Er worden regelmatig updates uitgerold om bij te blijven bij de laatste veiligheid standaarden. U heeft altijd de keuze om de data alleen lokaal op uw SolarGateway op te slaan.

Wie heeft er toegang tot mijn gegevens?

Standaard heeft geen enkel extern persoon toegang tot de gegevens. De eigenaar kan zelf bepalen wie eventueel toegang krijgt.

Data* in de HUB kan gebruiken voor analyse en optimalisatie.

*Note. Privacy ongevoelige data is bijvoorbeeld plant data waarbij de naam/klantgegevens losgekoppeld worden.

Voor wie is de SolarGateway geschikt?

De SolarGateway is geschikt voor iedereen die zijn opgewekte energie zo efficiënt mogelijk wil gebruiken. Of dit nu een woonhuis met een warmtepomp, zonnepanelen en een laadpaal is, een kantoor met zonnepanelen en verschillende laadpalen, een fabriek met een aantal grote energieverbruikers of een boerderij welke zijn overtollige energie wil gebruiken om zijn warm water op te warmen dat ze later op de dag gebruiken. Ook kan de SolarGateway gebruikt worden om het verbruik of de opwek in een installatie te limiteren,omdat bijvoor de aansluiting niet zwaar genoeg is. De SolarGateway is ook zeer geschikt om verbruik inzichtelijk te maken.

Hoe kan ik de SolarGateway implementeren in mijn gebouw?

Eigenlijk is de SolarGatewayzo goed als plug-en-play. Sluit de omvormers van uw PV-installatie, uw Laadpalen, kWh-meters en eventuele andere aan te sturen apparaten aan op de SolarGateway en via HUB stelt u vervolgens alle regelingen zelf in met de eenvoudige templates.

Waar komt de SolarGateway vandaan? / Waar wordt deze geproduceerd?

De SolarGateway is volledig in Nederland ontwikkeld en wordt ook in Nederland geproduceerd.

Wie kan de SolarGateway installeren?

Elke (DC) installateur kan de SolarGateway installeren.

Wat is een modbus protocol?

Modbus is een communicatie protocol welke zowel over TCP/IP als een toegewezen verbinding opgezet kan worden.

Doordat fabrikanten bepaalde eigenschappen van hun apparaat vrijgeven, kan de SolarGateway over het gestandaardiseerde modbus protocol verbinding maken met het apparaat.

Kan ik nog in mijn portal van de omvormer fabrikant voor monitoring?

Dit is nog mogelijk, echter heeft de SolarGateway een eigen portaal en via dit geavanceerde online portaal kan de installatie geconfigureerd en gemonitord worden, vanuit de hele wereld. Dit maakt het voor de eindgebruiker mogelijk om hun verbruik en opbrengsten nauwkeurig in de gaten te houden en installateurs hun systemen op afstand te beheren.

Hoeveel apparaten kan ik koppelen aan de SolarGateway?

Afhankelijk van de complexiteit van de regeling, communicatie type en de geactiveerde licenties kan dit oplopen tot zo’n 250 apparaten. Meer apparaten is in veel gevallen ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

Hoe weet de SolarGateway welke verbruikers vermogen mogen pakken/gebruiken?

Op basis van ingestelde voorkeuren en beschikbare vermogen maakt de SolarGateway deze keuzes. Daarbij worden externe factoren zoals de energieprijs en weersvoorspellingen gebruikt om deze afwegingen nog beter, effectiever en duurzamer te maken.

Er is sprake van netcongestie op mijn locatie, kan ik alsnog zonnepanelen plaatsen?

Ook bij netcongestie is de SolarGateway een ideale oplossing. De omvormer(s) kunnen namelijk dynamisch gereduceerd worden om terug levering aan het net te limiteren of minimaliseren als er meer opgewekt wordt dan verbruikt. Zo zullen energie vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden.

Andere oplossingen

Vlamboogdetectie
Vlamboogdetectie

Brandbeveiliging voor PV-installaties en energie opslagsystemen

Lees meer »
Laadpalen
Laadpalen

De meest compleet uitgevoerde slimme laadpalen

Lees meer »